CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çamlıca cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiğini açıkladı. CHP'li Tekin, Bakanlar Kurulu kararı ile alınan acele kamulaştırma kararıyla cami çevresindeki bazı evlerin yıkılarak vatandaşların mağdur edileceğini söyledi. 

Basın toplantısı yapan Tekin, "56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi... Caminin yanında hangi eğlence merkezi olur onu da merak ediyorum. Turistik tesis dediğinizde onun yanına havuz yapacaksınız. Sosyal tesis yapacaksınız. Restoran yapacaksınız. Yani dinin de ticarileştiğini maalesef AKP iktidarı döneminde gördük" diye konuştu.

CHP'li Tekin, şöyle devam etti: "Şimdi burada gariban vatandaşların gidip ibadetini yapması biraz zor, onu söyleyeyim. Kim gidecek? Zat-ı muhteremler gidecek. Nasıl gidecekler? Evlerinin oradan özel tünel yaparak. Vallahi ne söylenir bilmiyorum ama kime söyleyeceğiz ne söyleyeceğiz. Yargının durumunu hepiniz biliyorsunuz. Daha önce alınmış yargı kararları var. Bu kararların hiçbir tanesi hayata geçirilmiş değildir."

Kaynak: Haber.sol.org.tr