Süddeutsche gazetesinin haberine göre, üniversite kampüsleri içinde yer alıp, ''Sessiz Oda'' olarak ayrılan mekânların ''dinsel amaçlı ibadethane''ye dönüştürülmesi uygulaması kaldırılıyor.

Gazete, bu haberi, "Alman üniversitelerinde Allah'a yer yok" başlığıyla verdi.

Müslüman öğrencilerin üniversite kampüsü içerisinde ayrı bir ibadethane oluşturulması talebi karşılık bulmadı. Konu hakkında açıklamada bulunan Berlin Teknik Üniversitesi Başkanı Christian Thomas, ''Tarafsızlık ilkesi gereği 14 Mart'tan itibaren üniversite içerisinde bulunan sessiz oda kapatılıyor. Ve bu tarihten itibaren de dinsel içerikli hiçbir etkinliğe olanak tanınmayacaktır'' dedi.

SESSİZ ODA FİİLİ OLARAK MESCİD HALİNE GETİRİLDİ
Alman üniversitelerinde bu kararın alınmasında etkili olan en etkili unsurun, daha önce Dortmund Ünivesitesi içinde oluşturulup ''Sessizlik Odası'' adı verilen ve isteyenin yoga yapabildiği, isteyenin "şekerleme" yaptığı ya da ibadet edebildiği alanın Müslüman öğrenciler tarafından zamanla fiili olarak ''mescid''e dönüştürülmesi olduğu bildiriliyor. 

Sözü geçen sessiz odaların zamanla yalnızca Müslüman öğrencilerin ve selefilerin denetimine geçtiği kaydedilen haberde, en son örneğin Essen Üniversitesi kampüsü içinde yer alan odanın Cuma günleri Müslüman öğrencilerce tamamaen kapatılması, hatta kadınlar için oda içerisinde ayrı bir bölüm oluşturularak, Müslüman olmayanların tamamen dışlanması olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr