Ortaköy’de bulunan lüks bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi katleden saldırganın yakalanmasına yönelik İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında güvenlik kameralarını inceleyen TEM ekipleri saldırganın Zeytinburnu'ndan taksiye bindiğini tespit ermişti. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri 58. Bulvar 63-5 Sokak'ta belirledikleri adreslere dün akşam saatlerinde operasyon düzenlemiş ve operasyon düzenlenen adreslerde saldırgan bulunamamıştı.

TEM ekiplerinin bazı adreslere kapıları kırarak girdiği görülürken, evlerine operasyon düzenlenen mahalleli ise yaşadıkları sokakta saldırganı görmediklerini belirtti.

"Bu tarz haberler bizi rahatsız ediyor"

Evinin arandığını söyleyen Recep Silmez isimli bir vatandaş, “Polis geldi operasyon düzenledi. Giderken de özür diledi, hakkınızı helal edin dedi ve gitti. Bizim evimize de operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 3 kişi gördüm. Kelepçeleyip gençleri götürdüler. 25 30 yaşlarındalardı. Daha önce o saldırganı görmedim. Çünkü burada göçmen vatandaşlar çok yaşıyor. Genelde bu Doğu Türkistan vatandaşları hepsi birbirine benziyor. Afgan’ı, Kazak’ı, Uygur’u birbirine benzediği için sürekli gördüklerimi tanırım, ama onları tanımıyorum. Bir gün öncesinden sivil ekiplerin dolaştığını gördük. Sonra operasyon düzenlendi. Saldırganın buradan çıktığı kesin değil. Bu sadece söylenti. Asparagas haberde olabilir. Sadece Zeytinburnu’ndan taksiye bindiği söyleniyor. Yani buradan da bindiği belli değil. Ama tabii bu tür haberler bizi rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

"Parmaklarını kessinler"

Saldırganın yakalanmasını isteyen mahalle sakinlerinden Mehri Genç, “Onu yakalayıp, parmaklarını kessinler. Saldırganın fotoğraflarını gördüm. Ama kendisini görmedim. Bunlarda birbirine benziyor. Gözaltına alınmışlar ama nereden alındıklarını bilmiyorum. Sabah 3’e 4’e kadar operasyon oldu. Evimizi gelip aradılar. Çok şükür bizim öyle bir şeyle ilgimiz yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr