Darüşşafaka Doğuş, Hırvatistan’da Zadar Doğuş Turnuvası’nın final maçında Fenerbahçe’yi 75-65 yenerek şampiyonluğa ulaştı.Darüşşafaka Doğuş’ta Wanamaker en değerli oyuncu seçildi.

Zadar’daki maça Darüşşafaka Doğuş Wanamaker, Anderson, Clyburn, Moerman, Furkan; Fenerbahçe ise Dixon, Bogdanovic, Egehan, Datome, Udoh ilk 5’leriyle başladı. İlk çeyrekten itibaren iki takım da savunma da rakibine dişini göstermek için savaş verdi. Boyalı alandan çok az sayının atıldığı bu çeyrekte Fenerbahçe Dixon’ın 8 sayısıyla skoru önde götürürken Wanamaker’ın son saniyede orta sahadan attığı 3’lükle son sözü Daçka söyledi: 16-14

İkinci çeyrekte Fenerbahçe’yi sık sık top kayıplarına zorlayan Darüşşafaka Doğuş, buradan bulduğu hızlı hücumlarla farkı yavaş yavaş açmaya başladı. James Anderson’ın 3’lükleriyle 17. dakikada farkı 13 sayıya çıkaran Daçka soyunma odasına da 40-30 üstün gitti.

FARK 18 SAYIYA ÇIKTI

İkinci yarıda savunmalar iyice sertleşti, faul sayıları arttı. Fenerbahçe iki üçlükle üçüncü çeyreğe başladı ama Daçka hücum ribauntlarında kurduğu üstünlükle farkı 10 sayı civarında tuttu ve son çeyreğe de önde girdi: 56-47.

Son çeyrekte ise Wanamaker liderliğindeki Daçka hem dış şutlarla hem de Furkan’ın hücum ribauntları sonrası bulduğu ikinci hücum şanslarıyla bitime 5 dakika kala farkı 18 sayıya kadar çıkardı: 70-52. Son 3 dakikada süreyi iyi kullanan Darüşşafaka Doğuş maçı da 75-65 kazandı ve Zadar Doğuş Turnuvası’nın da şampiyonu oldu. Darüşşafaka Doğuş’ta Wanameker 14, Wilbekin 13 sayı atarken Fenerbahçe’de Udoh 19 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr