Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) skandal kararı ve şaibeli referandum sonucu sonrası yurttaşlar ülkenin pek çok yerinde meydanlara çıktı. Sokağa çıkma çağrılsının 2. gününde protestolar, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Aydın’da büyük kaılımla sürüyor.

İSTANBUL

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş YSK'nin mühürsüz oyları geçerli sayan kararını ve referandumda yapıldığı iddia edilen hilelere protesto etti.

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar hileli referandumu ıslık, alkış ve şarkılarla protesto etti. Kadınlar 'Susmayacağız' diyerek sloganlar attı.

Akşam saatlerinde Kadıköy binlerce yurttaş YSK Binasına yürüyüşe geçti.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi "Hayır biz kazandık" yazılı pankart açtı.

Ankara

Kızılay, Sakarya'da toplanan yüzlerce vatandaşlar YSK’yı protesto etti. Vatandaşlar 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atarak referandumun iptalini istedi.

İzmir

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş YSK'nın 'mühürsüz oy pusulası' kararını protesto etti.

Aydın

Aydın'da "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor" sloganıyla eylem gerçekleştirdi.

Adana

Adana'da referandumda yapıldığı iddia edilen hileler ve YSK'nın kararlarını protesto eden grup polis tarafından engellenmek istedi. Yurttaşlar polis barikatını aşarak protestolarını sürdürdü. "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" diyenler Adana Atatürk Parkı'nda buluştu. Hükümet istifa sloganları atıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr