Yurttaş Girişimi, "HDP’ye sahip çıkma" çağrısı yaptı. Yapılan çağrıda şöyle denildi:

Milyonlarca yurttaşın siyasî iradesini temsil eden HDP’ye yönelik iktidar odaklı linç kampanyası; yöneticilerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının peş peşe tutuklanması,  özellikle geleceğimizi belirleyecek anayasa değişikliğinin oylanacağı günlerde, TBMM’nin üçüncü partisinin devre dışı bırakmaya çalışılması, demokrasi adına vahim gelişmelerdir.

Kışkırtılmış kalabalıkların, apaçık şekilde HDP milletvekillerini hedef alan nefret söylemi en üst düzeydeki yetkililer tarafından teşvik ediliyor, onaylanıyor.  

İçerde ve dışarda sürmekte olan kanlı savaş ve terör ortamında her gün onlarca insanımızı, birliğimizi ve gelecek umutlarımızı yitiriyoruz. Varlık nedeni ve güvencesi barış ortamı olan, savaş ve terörden en fazla zarar gören HDP’nin siyaset dışına itilmesi, milyonlarca seçmeninin iradesinin yok sayılması bir yana silah ve şiddete endekslenmiş yapılara güç kazandıracaktır.

Siyasi görüşü, parti ve kimlik aidiyeti ne olursa olsun, savaşların ölümlerin, şiddetin durmasını isteyen herkesi tehlikenin farkında olmaya; kışkırtıcı şiddet siyasetinden medet uman güç odaklarını uyarmaya ve demokrasi adına HDP’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr