CHP Diyarbakır il örgütü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vererek, "Bizler Diyarbakır il örgütü olarak, o kurşunu bırakan kişi, bu kişiyi yönlendiren ve bunun arkasındaki aklı çok iyi tanıyoruz. Devletin korumakta aciz kaldığı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu gerekirse biz korumaya hazırız" denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na mermi atan kişi bakın kim çıktı

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verildi. Açıklamada, "CHP Diyarbakır il örgütü olarak, devletin korumakta aciz kaldığı Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, gerekirse gençlik ve kadın kolları üyelerimiz ve tüm il teşkilatlarımızla korumaya hazırız. Bizler Cumhuriyetimiz'in yılmaz bekçileri olarak bugüne kadar laiklik başta olmak üzere Atatürk'ün ilke ve inkilaplarına sahip çıktığımız gibi bugünden sonra da bu değerlerimize sahip çıkmak adına, bu ülkenin huzur ve güven ile sosyal barışı adına üstümüze düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen komploda verilmek istenen mesajı çok iyi okuyoruz. Bizler Diyarbakır il örgütü olarak merminin ne anlama geldiğini bilen Cumhuriyet Halk Partililer olarak; o kurşunu bırakan kişi, bu kişiyi yönlendiren ve bunun arkasındaki aklı çok iyi tanıyoruz. Ülkenin her bölgesinde sunni şiddet olaylarının çıkmasına sebep olan ve ölüm, şehit, gözyaşı ve kaosla beslenen bu zihniyet 14 yıldan beri cennet ülkemizi cehenneme çeviren, saraydaki zatın ta kendisidir" denildi.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar parlamenter, hukuk sistemine dayalı bir yönetim biçimini hep savundukları belirtilen açıklamada, "Parlamenter, hukuk sistemine dayalı bir yönetim anlayışıyla biz CHP'liler, çözüm süreci döneminde yapılan görüşmelere, halkın huzur ve güveni adına, kaosun sona ermesi adına, Kürt sorunun barışçıl bir yöntemle çözümüne kredi açtık. Ancak gizli ve kapalı kapılar ardında, İmralı ve Kandil ile yaptıkları görüşmelere rağmen çözüm bulamayan saray zihniyeti, ülkeyi cehenneme çevirdikten sonra, her gün gelen şehit cenazelerinin yarattığı kaosla beslenir bir hale gelmiştir. Parlamentodaki parti temsilcilerinden oluşan komisyon heyetinin cezaevlerinde, hasta tutuklu ve hükümlüler ile yaptığı görüşmeleri de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na mal etmeye çalışarak, yurttaşlarımızın aklı ile oynayarak iradelerini hiçe saymaktadır. Oysa o görüşmeler parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri yer almış, görüşmeler de bu komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Şehit töreninde Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkilerin, bardağı taşıran snm damla olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Son olarak şehit cenaze töreninde genel başkanımıza yönelik provokasyonlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. Ülkenin dört bir yanındaki teşkilatlarımızla birlikte, genel başkanımızı korumaktan aciz bir uygulama içerisinde hareket eden devlet, taciz, uyuşturucu gibi suç kayıtları bulunan bir alçağın, cebindeki mermi ile aynı dakikalarda yetkisiz başbakanla görüştüğünü hangi bir yüzle ve nasıl açıklayacak? İktidarın önünde bu kadar açık bir şekilde bir tehdit oluşuyor ve hala bu iktidar, bu konu ile ilgili açıklama yapmıyorsa, neyi gizliyorlar? Polis, AKP'nin polisi mi? Devlet AKP'nin devleti mi? Devlet, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden koruyamamıştır? Devletin temsilcileri, AKP hükümetinin temsilcileri, hükümetin yetkisiz ve etkisiz başbakanı, bununla ilgili neden bir açıklama yapmaya gereği duymamıştır? Etkisiz ve yetkisiz başbakan, açıklama yapmak için saraydan izin mi beklemektedir? Sayın basın mensubu üyeleri; Bizler CHP il teşkilatı olarak, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik mermi gösterilmesi şeklinde gelişen tehdite pabuç bırakmayacağımızı buradan Türkiye kamuoyuna açıklıyoruz. Gerekirse bizler il örgütlerimiz, gençlik ve kadın kolları üyelerimizle Genel Başkanımızı koruyabiliriz. Bundan da onur ve şeref duyarız."   CHP Aydın İl Başkanlığı, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasını protesto etti. CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, "Bunu tüm gericiler, bölücüler, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları bilsinler. Feriştahınız gelse bizi durduramaz" dedi.
CHP Aydın İl Başkanlığı, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasını kınayarak konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanlığı binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı. CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, açıklama yaptı.
AK Parti'nin ülkeyi yönetemediğini söyleyen İnci, "Bugün terörün tekrar tırmanışa geçmesinden AKP iktidarı sorumludur. Bu sorumluluğunu örtbas edilebilmek için AKP şehit cenazelerini provokasyon alanı haline getirmektedir. Taviz verdikleri teröristlere karşı terörü bitiremeyeceklerini anlayınca, bir suçlu bulup, bunun nedeni Genel Başkanımızmış gibi bir algı yaratıp, şimdiye kadarki hata ve yanlışların faturasını CHP'ye yüklemek niyetindeler" dedi.
"TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNDÜ"
Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü söyleyen İnci, "Türkiye, bir kişinin başkanlık hırsı nedeniyle yangın yerine dönmüştür. Terörün tırmanmasında ve bu kadar can almasında kuşkusuz ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu var. Başkanlık isteyen Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bu sorumluluğunu halktan gizleyebilmek için şehit cenazelerini provokasyon alanı haline getirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı'na mermi çekirdeği atılması, bir provokasyon ve gözdağı girişimidir. Teröre yardım ve yataklık edenler, mafya yöntemleriyle suçunu örtemez, sorumluluktan kaçamaz ve CHP'yi asla korkutamazlar" diye konuştu.
"FERİŞTAHINIZ GELSE BİZİ DURDURAMAZ"
CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananların büyük yanılgı içerisinde olduğunu belirten İnci, "Bu tehditlere, basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız. Şehit acılarımız yüreğimizde dururken, terörün gerçek sorumluları önümüzdeyken Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan suçlamaları ve saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Atatürk Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Bunu tüm gericiler, bölücüler, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları böyle bilsinler. Feriştahınız gelse bizi durduramaz" dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr