Giresun’un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 2 asker ve yaşamını yitiren 5 asker yakınının cenazesi düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, askeri ve mülki yetkililer katıldı. Hem babası Yarbay Sadettin Şahin’i hem de annesi Nihal Şahin’i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdı ve “İkinizi de kaybettim” diyerek ağladı.

Askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, eşi Nihal Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara için Ordu-Giresun Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Org. Akar da geldi

Kazada yaşamını yitirenler için düzenlenen törene Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katıldı. Tören alanına gelen Genelkurmay Başkanı Akar, şehit yakınlarına tek tek başsağlığı diledi. Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua okuttu, şehit yakınları daha sonra tabutlara sarılarak ağladı.

Komutanlar da geldi

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, milletvekilleri, kuvvet komutanları, şehitlerin yakınları ve çalışma arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Askerlerin gözyaşları

Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua okuttu. Duanın ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Hem babası Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin’i hem de annesi Nihal Şahin’i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdı, “İkinizi de kaybettim” diyerek ağladı. 2 şehit, asker eşleri ve çocukları daha sonra iki özel uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Eşini ve kızını kaybetti

Kazada yaralanan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran ile küçük kızı Berrin’i kaybetti. Acı haber Doğru ailesini Tokat’ın Zile ilçesindeki evine ulaşınca büyük acı yaşandı. Yakınları, Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan Tuğgeneral Doğru’nun annesi Hatun Doğru’nun evine akın etti. Nuran Doğru’nun annesi Fahriye Mazman da acı haberle yıkıldı. Dört çocuk babası olan Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun kazada hayatını kaybeden eşi Nuran ile en küçük kızı Berrin’den geriye geçen yıl Gümüşhane’de şehit yakınlarına düzenlenen kahvaltıda katıldıkları resmi kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr