HDP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Veysi Eski, Kandıra yolu üzerinde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne gelerek cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, İdris Baluken, eski milletvekili Ayla Akat Ata ile HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü. Veysi Eski, HDP'lilerin 3 kişilik odalarda tek kişi olarak tutulduklarını söyledi.

TEK KİŞİ OLARAK ODALARDA TUTULUYORLAR

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan avukat Veysi Eski, şöyle dedi:
"Müvekkillerimiz adeta Diyarbakır'dan kaçırılma suretiyle iki farklı uçakla Marmara Bölgesi'ne getirildiler. Eş Genel Başkan Edirne'ye götürülmüş. Bu müvekkillerimizle birlikte gelen diğer milletvekillerinin nereye gittiğini henüz biz de tespit edebilmiş değiliz. Kandıra 1 No'lu F Tipi'nde Ferhat Encü, Figen Yüksekdağ ve Gülser Yıldırım bulunmakta. 2 No'lu F Tipi'nde de HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken bulunmakta. Tamamı tek kişi olarak odalarda tutulmakta. Bu tek kişi odalarda tutulma meselesi de cezaevini aşan bir boyut. Genel olarak Ankara'dan verilmiş bir karar. Ankara'da Adalet Bakanlığı'ndan cezaevine gelmiş bir yazı üzerine müvekkillerimiz tek kişi odalarda tutulmakta. Ancak müvekkillerimiz kendilerinin fiziksel koşullarının yaşanan siyasi sürecin önüne geçmesini tercih etmemektedirler."

"AMAÇ 6 MİLYONUN İRADESİNİ KIRMAK"

Veysel Eski,  müvekkillerinin 'siyasi soykırım' olarak nitelendirdiği operasyonunun asıl amacının HDP'ye oy vermiş olan 6 milyon insanın iradesini kırmak olduğunu belirttiklerini anlatırken şöyle devam etti:

"Burada kendileri için 'Ankara'da da olsak, sokakta da olsak, cezaevinde de olsak biz bu direnişi göstereceğiz' diyorlar. Halkımız direndiği sürece, biz nerede olursak olalım biz bu direnişi sürdüreceğiz ve tüm kendilerine oy vermiş olan, kendilerini destekleyen halka da selamlarını iletiyorlar. Geniş açıklama HDP Genel Merkezi tarafından yapılacaktır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr