HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM)'nin 3. Kongresi’ne katıldı. Fatih'teki Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Figen Yüksekdağ, SKM'nin kurulduğu günden bu yana kadının politikaya katılma inisiyatifinin bir merkezi olduğunu belirtti.

Kadını ve erkeğiyle Türkiye ve dünya halklarının tarihi bir kavşaktan geçtiğini kaydeden Yüksekdağ, "Bu kavşak, 'kendini var etme', ölüme karşı yaşamı savunma ve yaşamın başarısını var etme kavşağıdır. Çünkü bütün bir bölgede giderek daha fazla siyaset ve toplumsal yaşam, 'yok etmek' ve 'yıkmak' üzerine inşa etmeye çalışılıyor. Ancak yıkıcı bir siyaset inşa etmeyi başaramaz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE VE BÖLGEDE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONULAMIYOR"

İktidara eleştiriler yönelten Yüksekdağ, "Türkiye’de ve bölgede taş üstüne taş konulamıyor. Kimin tarafından? Savaş yanlısı, şiddet yanlısı ve erkek egemen iktidar tarafından. Şu an siyasi iktidar, AKP-Saray iktidarı aslında bütün Türkiye toplumunun ve halkların yürüttüğü mücadele boyunca kötü olan ne varsa hepsini üzerinde barındırmış, buluşturmuş bir iktidar haline gelmiş durumda. En katı erkek egemenliği, en köhnemiş, agresif ve baskıcı erkek egemenliği bu iktidardadır" şeklinde konuştu.

"BİZLER YENİ YOLLAR AÇABİLECEK KABİLİYETE SAHİBİZ"

Türkiye halklarının zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Figen Yüksekdağ, " Yaşamın her alanında yaşama tutunmaya, yaşamı savunmaya çalışan kadınlar var. Öz yönetim alanlarında Cizre'de Silopi'de, Sur'da Silvan'da Nusaybin'de direnen kadınlar var. Evlerini, ocaklarını çocuklarını kendi bedenlerini, kimliklerini kendi yaşam davalarını onurla savunan kadınlar var. Öz yönetim mücadelesi içerisinde yaşayarak yaşatmaya çalışan, direnerek üretmeye çalışan bütün kadınlara saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Karşımızdaki siyasi iktidar, yıkmaktan başka, savaş siyaseti, şiddet ve gerilim siyasetinden başka bir yol bilmiyor. Ama bizler yeni yollar açabilecek kabiliyete sahibiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr