YSK, HDP’nin talebini değerlendirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'diplomasının' görüntüsünü paylaştı. YSK'nin paylaştığı diplomada Erdoğan'ın okuduğu üniversitenin adı "Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" olarak belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde ise Erdoğan'ın özgeçmişinin yazıldığı bölümde üniversite isimlerinin aynı olmaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı.gov.tr'de Erdoğan'ın biyografisinin bulunduğu bölümde eğitim bilgileri "Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu" şeklinde yer alıyor. YSK ve Cumhurbaşkanlığı sitesinde bulunan bilgilerin çelişiyor olması Erdoğan'ın diploma tartışmalarına bir yenisini ekledi.

HDP: TAKİPÇİSİYİZ

HDP, YSK'nin Erdoğan'ın diploması olarak belirttiği belgeyi Twitter hesabından paylaşarak, "Diplomanın gerçek olup olmadığına ilişkin hukuki başvurularımız devam edecek" yazdı.

Yüksek Seçim Kurulu, eski hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu ise reddetmişti.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI VE YSK AÇIKLAMALARININ GÖRSELLERİ:




 

 

'Erdoğan'ın diplomasını Müge Anlı bulsun' kampanyası

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr