Türkiye'nin kendilerine yönelik saldırı ve ateşkes ihlali iddialarıyla ilgili Halk Savunma Birlikleri (YPG) Afrin Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, Sputnik'e özel açıklamalarda bulundu.

5  sivil yaralandı

Türkiye'nin Afrin ve Azez'e bağlı köylere saldırılarda bulunduğunu belirten Xelil "Türkiye her gün havan topları, doçkalar ve diğer ağır silahlarla bize sürekli saldırıyor. Bugün de Demirtaş ve Dikmen köylerine saldırdı. Türkiye ateşkesi dinlemiyor. Ateşkesin başladığı gece dahi Şereva ve diğer yerleri bombaladı. Bombalamalar sonucu Başermi köyünde 5 sivil yaralandı. Türkiye ateşkese uyacağını açıkladı ama uymadı. Türkiye devletinin pratiği terör örgütlerine çetelere yardımı gösteriyor" dedi.

BM'ye başvuracağız

Türkiye'nin Kürtlere saldırdığını ve baskı yaptığını savunan Xelil,"Kamuoyu ve dünya buna sessiz kalmamalı. Türkiye'nin saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler ve diğer yetkili kurumlara başvuracağız. Biz ateşkesin başlayacağı zaman açıklama yaptık ve YPG olarak ateşkese uyacağımızı kamuoyuna açıkladık" diye konuştu.

El Nusra ve diğer örgütler bize saldırmaya devam ediyor

Halep'in kuzeyinde kendilerine yönelik saldırıların devam ettiğini aktaran Xelil, "El Nusra, Ahrar'uş Şam, Nurrettin Zengi Tugayları ve Sultan Murat Tugayları bize sürekli ağır silahlarla saldırıyor. Başevma köyüne halen saldırılar sürüyor" şeklinde konuştu.

Rusya ateşkese uyuyor

Xelil, Rusya savaş uçaklarının ateşkesin başlamasından bu yana bölgede bombardıman yapmadığına dikkat çekerek, Rusya'nın ateşkese uyduğunu işaret etti. YPG olarak yürürlükte olan ateşkesi desteklediklerini vurgulayan Xelil, şöyle konuştu:

"Biz de YPG olarak savaşın sonra ermesini ve Suriye halkının bir an önce huzura kavuşmasını istiyoruz. Savaşın bitip yerine barışın gelmesini ümit ediyoruz. Halklar arasında barışın kardeşliğin olmasını istiyoruz. Fakat Suriye'de barışın önündeki engel Türkiye devletidir. Türkiye devleti, Suriye'de barışın olmasını istemiyor. Türkiye, Suriye ve Rojava halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Sürekli terör örgütlerine destek vermek ve onlara cephane vermek istiyor. Eğittiği çeteleri Rojava halkının üzerine saldırtıp halkı zayıflatmak istiyor."

Türkiye terör örgütlerine sevkiyat yapmaya devam ediyor

Türkiye'nin ateşkes sürecinde dahi El Nusra ve diğer örgütlerin üyelerini sınırdan Suriye'ye geçirdiğine dikkat çeken Xelil, şöyle devam etti:

"Türkiye bu saydığımız örgütlere cephane gönderiyor. Azez'e silah gönderiyor görüntüleri dahi var. Ateşkesi uygulayan güçler ve devletler, ateşkesi ihlal eden Türkiye ve terör örgütlerinden hesap sormalı."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr