Kaza, bugün saat 05.00 sıralarında Isparta- Konya karayolunun 88’inci kilometresindeki Gelendost’a bağlı Bağıllı Köyü yakınlarında meydana geldi. Adana’dan Burdur’a giden İsa Altan’ın kullandığı 01 DEY 50 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yola çıkan yaban hayvanına çarpmamak için sürücünün direksiyonu kırması ve yağışın da etkisiyle devrildi. Yan yatan otobüs geldiği istikamete doğru dönerken, kazada 1’i bebek 18 kişi yaralandı.

Kazanın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Otobüsün ön camı kırılarak dışarı çıkarılan yaralılar ambulanslarla Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost’taki devlet hastanelerine götürüldü. Durumu ciddi olan 25 yaşındaki Mehmet Şimşek, Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Isparta’ya sevk edildi.

Otobüste muavin olarak görev yapan 20 yaşındaki Yunus Karabaş ifadesinde, yola aniden çıkan tilkiye çarpmamak için sürücünün manevra yaptığı ve yağışın da etkisiyle otobüsün devrildiğini belirti. Otobüste 17’si yolcu, 20 kişi bulunduğu ve bunlardan 2’sinin kazayı yara almadan atlattığı kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr