TÜRKSAT, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu  12’ye yakın TV ve radyo kanalının yayınını durdurdu. İnternet üzerinden yayınına devam eden  Hayatın Sesi TV, “Başbakanlık emriyle OHAL kapsamında yayının durdurulduğuna dair bilgi  edindiklerini” duyurdu.

‘AKP bizi yanıltmadı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP’nin politikalarını eleştiren, eksiklerini gören, özgürce gazetecilik yapmaya çalışan bir kanalın susuturulmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Her türlü darbeyi reddeden bir kanalın kapatılması AKP’nin tavrının göstergesidir. Bu anlayışa karşı herkesin ortak mücadele etmesi gerekiyor. AKP’nin tutumu malesef bizi yanıltmıyor. Basın özgürlüğünün
yanındayız” diye konuştu.

‘Biat etmeyecekler’

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise yaptığı açıklamada, “AKP’nin açık bir darbe saldırısı ile karşı karşıyayız. Bir bütün olarak toplumsal yaşamı boğmaya yönelik saldırıların bir adımı olarak sürdürülmek isteniyor. Demokrasiyi, barışı, emeği savunanlar; devreye giren darbe saldırıları ne olursa olsun asla susmayacaktır, asla biat etmeyecektir” şeklinde konuştu.

‘İşçi sınıfının sesiydi’

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hayat TV’nin kapatılması demek, Türkiye’de işçi sınıfının sesi olan kanalların kapatılması demektir. İşçi sınıfına karşı yapılan bir hamledir. Türkiye’de kötü dönemler yaşıyoruz ama bu yaşananlar daha  kötü zamanları yaşayacağımızın göstergesidir.”

‘Hukuk yok edildi’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto: “Birçok darbe ve süreç yaşadık ama ben bu kadar pervasızlığa, hukukun bu kadar yok edildiğine rastlamadım. Halkın bilgi edinme hakkı yasaklanıyor. Umutsuz olmak bize yakışmaz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr