Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kıldı. Yıldırım, cami çıkışında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. 28 belediyeye kayyım atanmasıyla ilgili bir soru üzerine Yıldırım, yeni görevlendirmelerin olabileceğini belirtti.

28 BELEDİYEYE KAYYIM ATANMASI

Başbakan Yıldırım, "Ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına öyle veya böyle bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir. Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya konmuş gerçeklerdir. Yapılan hukuki süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla birilerinin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir" dedi.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili soruya da, "Amaç DAEŞ gibi diğer benzer terör örgütlerini bölgeden uzaklaştırmak ve burayı gerçek sahiplerine teslim etmek. Dolayısıyla bir sınır güvenliğimiz yüzde 100 emniyet altına alınacak, iki vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik her türlü tehdit tamamıyla ortadan kaldırılacak. Bunlar yüzde 100 sağlanıncaya kadar ve bölge tüm terör örgütlerinden temizleninceye kadar Özgür Suriye Ordusu'na yaptığımız bu destek ve bölgeyi terörden temizleme faaliyete devam edecek" diye yanıt verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr