Karataş'ı arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verirken, jandarmayla mahkumun kovalaması cep telefonu kamerasına yansıdı. Okmeydanı Ağız ve Diş Hastanesi'ne tedavi için gelen 150 yıl kesinleşmiş cezası bulunduğu öğrenilen yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş, jandarma ekiplerinin arasından kaçtı.

Bir kişinin Karataş'a yardım ettiği öğrenilirken, jandarma ekipleri ile Karataş arasında yaşanan kovalamaca cep telefonuna yansıdı. Görüntülerde jandarma ekipleri şahsı kovalarken, Karataş'a yardım ettiği öğrenilen bir kişi yaralı olarak yakalanıyor. Öte yandan, polis helikopteri de bölgede çalışmalarına devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Saat 15.20 sıralarında, tutuklu Hünkar Karataş hastane tuvaletine götürüldüğü esnada, B.Y. isimli silahlı şahsın yardımıyla ve jandarmaya silah doğrultmak suretiyle hastaneden kaçmışlardır. Görevli jandarma personeli hastanede bulunan vatandaşların zarar görmemeleri maksadıyla hastane içinde silah kullanamamıştır. Hastane dışına kaçan şahısları takip eden jandarma tarafından dur ihtarında bulunmuş, şahısların silahla ateş etmeleri üzerine çıkan çatışma sonucunda B.Y. yaralı olarak yakalanmış, Hünkar Karataş ise firar etmiştir.

Firar eden Hünkar Karataş'ın birçok kez silahla suç işlediğine dair kaydı olduğu anlaşılmıştır. Firarinin yakalanması için Jandarma ve Emniyet birimlerimiz operasyonel çalışmalarını devam ettirmektedir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr