Teknoloji devleri birbiriyle rekabet içinde her gün yeni özellikler taşıyan telefonlar piyasaya sürerken olan kullanıcılara oluyor. Hangi özellik daha önemli? Seçtiğiniz telefon gerçekten en yeni ve en iyisi mi? Cep telefonu odaklı teknoloji sitesi Cepkolik.com telefon alırken dikkat edilmesi gerekenleri derledi. Farklı telefon modellerini karşılaştırma imkânı sunan siteye göre iyi bir telefonun sahip olması gereken başlıca özellikler şöyle:

- İyi bir kamera: Akıllı telefonlarda yer alan kameralar sayesinde büyük bir hobimiz oldu. En iyi görüntüleri elde etmek için 16 Megapiksel ve üzeri kamera tercih edin. Renk yoğunlu, LED flash, kızıl ötesi odaklama, orjinal zoom önemli. Video çekmeyi sevenler için telefonun 4K video kayıt işlemini yapabiliyor olması avantajlı olabilir.

- Bağlantı kalitesi: Her şeyin online olduğu bir çağda yavaş internet günlük hayatın en büyük sorunlarından biri haline gelebilir. GSM şirketleri 3G, 4.5 G gibi seçeneklerle interneti daha hızlı kullanıma sunarken bir akıllı telefonun en az 100 Mgbit bağlantı hızını destekliyor olması gerekiyor. Aksi halde internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun bundan faydalanamazsınız.

- Donanım özellikleri: Artık akıllı telefonları oyun, eğlence, yardım amaçlı uygulamalardan bağımsız düşünmek mümkün değil. Bu uygulamaların sorunsuz olarak çalışmasını istiyorsanız 8 çekirdekli işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza sizler için yeterli alacaktır. Bellek sorunu yaşamamak için Micro SD kart bulunması da önerilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr