Beşiktaş, yeni transferli Denis Boyko, Marcelo Guedes ve Alexis Delgado ile basın karşısında sözleşme imzalarken, oyuncular açıklamalarda bulundu.

İmza töreninde ilk olarak Başkan Fikret Orman söz alırken, "Boyko ile uzun süredir ilgileniyorduk. 2015 yılında UEFA'da yılın kadrosuna seçildi. Çok istedik ve çok uğraştık onun için. Umarım Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet eder. Karakteriyle bize çok uygun bir isim. Alexis ise oyuncu izleme ekibimizin takip ettiği isimlerden biriydi. Valencia ile İspanya'da şampiyonluk yaşadı, inşallah bizimle de bu sene yaşar. Uzun süre birlikte olacağız. Son olarak Marcelo'yu aldık. Sezon başında da ilgilenmiştik. Transferin son günlerinde imzayı attık. Oyuncularımıza hoşgeldin diyorum." ifadelerini kullandı.

Aras Özbiliz hakkında da konuşan Orman, "Bugün burada değil ama İspanya'ya kiralık olarak giden Aras da çok kalibiyetli bir oyuncu. Uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek. İspanya'da form tutup sezon sonunda dönecek." dedi.

"SOSA'YA TEKLİF YOK"
Başka oyuncu satmayacakalrını belirten Orman, "Çin'den Sosa ya da Quaresma için bir teklif gelmedi. Gelseydi de kabul etmeyi düşünmezdik. Tamamen şampiyonluğu düşünüyotuz. Gomez, Oğuzhan, Gökhan, yeni transferlerimiz... Hepsine teklif gelebilir. Hepsi önemli oyuncu ama biz stadımızı bitirip şampiyon olmayı düşünüyoruz." dedi.

Ersan Gülüm'ün transferini değerlendiren Orman, "Oyuncularımız makine değil, insan. Transferler bizden çok oyuncuların isteklerine bağlı. Sadece maddi olarak bakmıyoruz. Ersan ile uzun süredir ilgileniyorlardı. Böyle ciddi teklifler gelince oyuncunun kafası karıştı ve gitmek arzusundaydı. Biz Ersan'ı satmak istemiyorduk ama oyuncunun isteği önemli. Ersan, Beşiktaş için önemli bir duruş gösterdi. Biz de onu kırmak istemedik. Kalsaydı aklı burada olmayacaktı. Aklı burada değildi. Ersan 2016 yılındaki alacaklarını bıraktı. 7 milyon avroluk bonservis kazandırdı. Hayırlı olsun demek lazım. Beşiktaş'ın çok geniş bir kadrosu var. Önemli stoper oyuncularımız var. Tosic de orada oynayabiliyor. Şenol hoca gerekeni söyledi ama Ersan gitmek istedi. Biz de satmak istemiyorduk yoksa. Hocamızla hiçbir sorunumuz yok." diye konuştu.

"ÇİN'E GİDEBİLİRİZ"
Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş, Çin ile bir dostluk köprüsü kurdu. Çinlilerle aramız çok iyi. Çince Twitter hesabı açtık. Beşiktaş'ın bu yaz kampını Çin'de yapmayı çok isteriz ama bakacağız."

"Stat için bir tarih vermedik ama şu an ay değil gün konuşmaya başladık. Saati 19:03 olacak ve gününü de yakında açıklayacağız."

BOYKO: OYNAMAYA GELDİM

Dnipro'dan kadroya katılan kaleci Denis Boyko, "Başkana ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Çok mutluyum. Umuyorum bu sezon şampiyon olacağız. Bucaspor maçını izledim. Tolga çok iyiydi, ona büyük saygı duyuyorum. Ama ben buraya oynamak için geldim ve bunun için elimden geleni yapacağım."

ALEXIS: OYNAMAYA HAZIRIM

Getafe'den transfer edilen stoper Alexis Delgado, "Transferimde emeği geçenlere ve başkanımıza teşekkür ederim. Umarım çok iyi bir sezon geçirip sezonu şampiyonlukla tamamlarız. Maç oynayarak geldim buraya. Her an oynamaya hazırım. Takım arkadaşlarım da bana çok yardımcı oluyor. Guti ile konuşmadım ama kimle konuşsam Beşiktaş için iyi referanslar verdiler."

MARCELO: ÇOK MUTLUYUM

Hannover'den transfer edilen Marcelo Guedes, "Beşiktaş'ta tüm azmim ve isteğimle en iyi hale gelmek için çalışacağım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Görev verimesi durumunda oynamaya hazırım." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr