Japon teknoloji devi Sony, yeni kablosuz kulaklığını duyurdu. Son yıllarda çok fazla ilgi görmeyen bu ürünlere yeni bir soluk katabilecek gibi duran Xperia Ear, Bluetooth kulaklıktan vazgeçemeyenler için önemli bir alternatif olacak. Sony Xperia Ear, ilk olarak geçtiğimiz aylarda MWC 2016’da görücüye çıkmıştı.

Sony Xperia Ear detayları
Standart bir Bluetooth kulaklık ürününden farklı olarak Sony Xperia Ear aynı zamanda kişisel asistan olma iddiası da taşıyor. Akıllı telefonunuzla Bluetooth üzerinden iletişim sağlayan kulaklık, telefon görüşmeleri yapmanın yanı sıra kullanıcıya bazı bildirimlerde bulunuyor.
Hava durumu, uygulama bildirimleri, takvim ve hatırlatıcı gibi bilgileri akıllı telefonunuzdan alarak sesli olarak kullanıcısına bildiren uygulama, mobil cihazlarla arası iyi olanların ilgisini çeken bir ürün.
Ürünü kullanırken “evet” komutu vermek için kullanıcının başını öne eğmesi gerekiyor. “Hayır” komutu için ise kullanıcının başını iki yana çevirmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu noktada bazı eleştiriler var.
Teknik özellik olarak detaylı bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim. Örneğin cihazın pil ömrü için “aktif kullanımda birkaç saat” şeklinde bir bilgi paylaşıldı. Xperia Ear kulaklık, bu yılında sonunda 200 Euro fiyat etiketiyle tüketicilerle buluşacak.

Philips IFA 2016’da Yeni OLED TV’sini Tanıttı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr