CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun çocukları, babalarının bu süreçte hangi siyasilerle görüştüğünü öğrenmek için harekete geçeği öğrenildi. Kardeş Kılıçdaroğlu’nun çocuklarının, babalarının akıl sağlığının yerinde olmadığına dair raporu aldıktan sonra savcılığa başvurarak, babalarının telefon dökümünü talep edeceği belirtildi.

CHP’den istifa etmişti

Celal Kılıçdaroğlu, Aydın’ın Gülen Cemaati’nden temizlenmesi ve Didim belediyesi ile FETÖ arasındaki bağlantının ortaya çıkarılması için Söke’den Didim’e yürümüş, ardından ölüm orucuna başlamış, Kemal Kılıçdaroğlu partiden ihracı istemiyle disipline sevk edilme talimatını verince CHP’den istifa etmişti. CHP lideri kardeşiyle ilgili, “Birisi cebine para koydu ve ‘Çık bunu söyle’ dedi” diye konuşmuştu. Kardeş Kılıçdaroğlu son olarak AKP’ye üyelik başvurusunda bulunmuş, ancak üyeliği kabul edilmemişti.

Kardeş Kılıçdaroğlu’nun eylemleri ve sosyal medya hasebındaki paylaşımların gündem olmasının ardından oğulları babalarının akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek vasi davası açmıştı. Kardeş Kılıçdaroğlu’nun akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporun çıkmasının ardından, oğullarının savcılığa başvuracağı ve babalarının telefon dökümünü talep edecekleri öğrenildi. Telefon dökümü alındığında hangi siyasilerin Celal Kılıçdaroğlu ile iletişime geçtiği ortaya çıkacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr