Çalışma eski Bakanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, katıldığı televizyon programındaki sözleriyle izleyenleri şaşırttı.

KRT'de Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Okuyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çürük raporu nedeniyle askere gitmeyenler için, 'çakayım testislerine' ifadesini kullandı. Yiğit Bulut ve Cemil Ertem ile ilgili iddialara, 'Saray'da kim kimi düdüklüyor' yorumunu yaptı. Okuyan, Suriye'ye karadan girmek isteyen Suudi Arabistan ordusu için, 'her tarafları oynuyor heriflerin, çıngır mıngır Melahat' diye konuştu. Okuyan ayrıca HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in pembe iç çamaşırı giydiğini söyleyerek, 'bunlar ne ayak ya' dedi. Sırrı Süreyya Önder'in gaz bombasıyla vurulduğunu gösterirken Meclis'te kameralara yansıyan çamaşırı, bazı kesimler tarafından sosyal medyada photoshopla pembe yapılarak paylaşılmıştı.

 "BUNLARIN ALLAH'I İLE ALAKAM YOK"

Okuyan, "Ben Allah'a inanan insanım, bunların Allah'ı ile alakam yok, bunların dininden ben değilim, bunlarınki uydurulmuş din" ifadesini kullandı.

"ANALARINI BELLERİZ"

Toprakları böldürtmeyeceğini söyleyen Okuyan, 'analarını belleriz' dedi. Okuyan, "Elim ayağım tutuyor, analarını belleriz. Mustafa Kemal'in çok güzel bir lafı var. Toroslarda bir yörüğün bacasından duman çıkıyorsa Türk milletine bişey olmaz. Onun için bunların analarını belleriz."

"HDP'Lİ VEKİL PEMBE İÇ ÇAMAŞIRI GİYİYOR BUNLAR NE AYAK YA"

"PKK'lılar korkularından ishal oluyorlar. Meclis'teki uzantılarından birisi geçenlerde böyle sıyırttı altından pembe puanlı don çıktı, bunlar ne ayak, anlamıyorum, adam pembe don giyiyor ya". Sırrı Süreyya Önder'in gaz bombasıyla vurulduğunu gösterirken Meclis'te kameralara yansıyan çamaşırı, bazı kesimler tarafından sosyal medyada photoshopla pembe yapılarak paylaşılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr