Federal Parlamento’daki Türk kökenli vekiller de Merkel’e Türkiye ziyaretine ilişkin çağrılarda bulundu. Alman Yazı İşleri Ağı'na (Redaktionsnetzwerk Deutschland -RND) konuşan Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu,” Şansölyenin ziyaretin başkanlık sistemi konusunda yaklaşan anayasa referandumuna destek olarak görülebilecek söz ve eylemlerden kaçınması gerekir” dedi.

SPD Federal Milletvekili Cansel Kızıltepe de benzer bir çağrıda bulundu. Kızıltepe, Merkel’i anayasa değişikliği referandumu ve parlamenter demokrasinin tehdit altında olması konusunda pozisyon almaya çağırarak, Merkel’e “Erdoğan’ın duymak istediği gibi konuşma” diye seslendi. Sol Parti’den Sevim Dağdelen ise, Merkel’in ziyaretinin zamanlamasının yanlış olduğunu öne sürdü. Merkel’in ziyaretinin referandum öncesinde Erdoğan’a destek olarak algılanabileceğini belirten Dağdelen,” Tamamen yanlış bir zamanla” dedi.

"İMAMLARI GÜNDEME GETİR"

Kölner Stadt Anzeiger gazetesine konuşan SPD Grup Başkanvekili Rolf Mützenich ise, Merkel’e yaptığı çağrıda, Ankara ziyaretinde DİTİB bünyesinde görev yapan imamların casusluk yaptığı iddialarını gündeme getirmesini istedi. Mützenich, “Türkiye’nin iç meselelerinin DİTİB kanalıyla Almanya’ya taşınmasına göz yummayacağımızı açık bir şekilde dile getirmeli “diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr