Yargıtay, World Focus Hava Taşımacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile diğer sanıklar Faruk Çağınlı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in 'taksirle öldürme' suçundan beraatlarına ilişkin kararları onadı.

Ayrıca, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'in, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 'tali kusurlu oldukları' gerekçesiyle beraat kararlarını bozdu.

"ATLASJET’İN MAĞDURİYETİNİ YARGITAY DA TESCİL ETTİ"

Yargıtay kararının ardından yazılı açıklama yapan Atlasjet Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "Atlasjet'in mağduriyetini Yargıtay da tescil etti" dedi. Ersoy, açıklamasında şunları söyledi:

"Yaklaşık 9 yıl önce gerçekleşen bu trajik olaydan dolayı duyduğumuz üzüntü devam ediyor. Çıkan kararda, şimdiye kadar mahkeme huzurunda yaptığım açıklamaların dikkate alındığını görmek, adalete olan inancımızı güçlendirmiştir. Hem şahsımın beraatı hem de Atlasjet’in mağduriyeti nedeniyle davaya katılan olarak dahil olması, masumiyetimizi ve haklılığımızı ortaya koymuştur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr