Yargıtay, MHP'de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara son noktayı koydu. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, üç kişilik çağrı heyeti aracılığıyla MHP'yi olağanüstü kurultaya götürme kararını onadı.

MHP OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı. Çağrı heyeti yeni bir tarih belirleneceğini açıklarken, MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Hukuk yolu tükenmedi" denildi. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önceki sözlerini hatırlatarak yargı kararına saygı duyması gerektiğini belirtti. MHP lideri Bahçeli ise kurmaylarıyla toplantıya girdi. Toplantının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 30 Haziran ya da 10 Temmuz tarihlerinde seçimli kurultaya gidileceğini açıkladı. MHP lideri Bahçeli, kurultayda aday olacağı bildirildi.

MHP ÇAĞRI HEYETİ: TARİHİ BELİRLEYECEĞİZ

Yargıtay'ın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'in olağanüstü kongre kararını onamasının ardından MHP'yi kongreye götürecek çağrı heyetinden açıklama yapıldı. Heyetin yaptığı açıklamada "Yeni bir kurultay tarihi belirleyeceğiz" denildi.

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, şunları söyledi:

"Yargıtay'ın vermiş olduğu bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hukuki kaos yaşanmaktaydı. Ülkemizdeki yargı kaos ortadan kalmış oldu. Devlet Bahçeli Bey de Yargıtay'ın vereceği kararı saygıyla karşılacağını belirtmişti. Bildiğim kadarıyla karar düzeltme yolu kapalı. Yargıtay bu kararı onamış. Bundan sonra biz çağrı heyeti olarak bir araya geleceğiz ve mahkemenin vermiş olduğu kararla birlikte ülkücü duruşa yakışır şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu kongre daha sonraki yıllarda tarihe ismini altın harflerle yazdıran demokratik bir kongre olarak yerini alacaktır. Tarih veremem ancak, çağrı heyetindeki arkadaşalarımızla bir araya gelerek kısa zamanda tarih belirlemeyi düşünüyoruz."

BAHÇELİ KURULTAY KARARI ALDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Haziran ya da 30 Temmuz için kurultay kararı aldığını açıkladı. Yalçın ayrıca, kurultayda Bahçeli'nin de aday olacağını belirtti.

MHP'den taktik değişikliği: Bahçeli Kurultay kararı aldı

Yargıtay'ın kararından sonra MHP'li muhaliflerden ilk açıklama

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr