Kırşehir’de muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, kamuoyundan gelen tepkiler karşısında sessizliğini korudu. Bu isimler yerine açıklama yapmak ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a düştü.

Bozdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nın anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözettiğini belirterek şunları kaydetti: “28 Şubat’ta hâkimler, savcılar ve yargı başkanları Genelkurmay’a gidip brifing alırken ve brifingi veren askerleri ayakta alkışlarken CHP, brifingi veren askerleri ve bu birifinge giden ve birifingcileri ayakta alkışlayan hâkim, savcı ve yargı başkanlarını alkışlıyordu. Cumhurbaşkanımızın Kırşehir’e 500 kişilik öğrenci yurdu müjdesini, Kırşehirli olan Danıştay Başkanı alkışlamıştır. Danıştay/ Yargıtay başkanlarının Cumhurbaşkanının Kırşehir’e yurt müjdesini alkışlarını, CHP eleştirisine alkış diye çarpıtma, ahlaksızlıktır. Bazı basın yayın organları ile CHP, her zamanki gibi büyük bir algı operasyonu ile alkış çarpıtması yapmışlardır. Cumhurbaşkanı ile Yargıtay/Danıştay Başkanının bir arada olmasını, yargının bağımsızlığını/ tarafsızlığını yitirdiğine yormak, şekilciliktir. Yargının bağımsızlığı/tarafsızlığı, yargı görevi yapanların kiminle bir arada olduğuyla değil verdikleri adil kararlarla tesis/inşa edilir. Hiçbir hukuk devletinde, Cumhurbaşkanı ile Danıştay veya Yargıtay başkanları bir araya geldi diye, yargı bağımsızlığını kaybetti, denilemez.”

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Bozdağ, geçmişte de yargı organları başkanlarının Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiğini savundu. Bozdağ, getirilen eleştirilerin “şekilci anlayışın hâlâ bizi esir aldığının somut göstergesi” olduğunu söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr