Adana Aladağ'da özel kız yurdunda dün akşam faciayla sonuçlanan yangının, binanın elektrik tesisatından çıktığı belirtilirken, faciadan yaralı kurtulan bir kız öğrenci, "Alt katta bulaşık yıkıyorduk. Arkadaşımın elini elektrik geldi. Çıtır çıtır bir ses çıktı. Sonra yangın çıktı" dedi.

12-13 yaşlarındaki çocuklar ve 4 görevli ise yaşadıkları felaketi Evrensel'den Volkan Pekal'a anlattı. Çocuklar yangın merdivenleri kilitli olduğu için kaçamadıklarını, pencereden atlayarak kurtulduklarını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise yangın merdiveni kapısının kilitli olmadığı iddiasında bulunmuştu.

TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ettiğimiz yaralı çocuklar, yangının 3 katlı binanın zemin katında başladığını anlattı. 8 çocuğun 3’üncü katta kilitli olan yangın merdiveninin önünde ölü bulunduğu söylenmişti. Çocuklar bunu doğrulayarak yangın merdivenleri kilitlenmiş olduğu için kaçamadıklarını ifade etti. Çocuklar can havliyle pencerelerden atlayanların kendilerini kurtardığını anlattı.

Önce duman kokusu aldıklarını anlatan çocuklar, “Sonra ‘yangın’ diye sesler duyduk. Aşağıya indiğimizde görevliler bize ‘Siz yukarı çıkın, biz yangını söndüreceğiz’ dedi” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr