Üsküdar Valide Atik Mahallesi Fıçıcı Rüstem Sokak'ta bulunan 2 katlı ahşap binada saat 09.00 sıralarında yangın çıktı.

Sobandan çıktığı belirtilen yangında evde tek yaşayan 85 yaşındaki Fatma Kırklar alevlerin arasında kaldı. Alevleri gören çevre sakinleri itfaiyeye haber verdi.
 
ALEVLERİN ARASINDAN KURTARILDI

Alevlerin büyümesi üzerine vatandaşlar kapıyı kırarak içeri girdi. Damadı Fikri Gündüz ve bir mahalle sakini, yaşlı kadını kucaklayarak evden çıkarmayı başardı. Dumandan etkilenen yaşlı kadın için ambulans çağrıldı. Alevlerin arasına dalan damadı Fikri Gündüz, "Soba yanıyordu, biz gelmeden kendi yakmış. Komşular haber verdi. Bir arkadaş ile birlikte içeri girdik kurardık" diye konuştu.
 
PANİK YAŞANDI

Alevler kısa sürede büyürerek binanın tamamını sardı. İhbar üzerine olay yerine Üsküdar, Kadıköy ve Zeynep Kamil itfaiye grupları müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevlere yerden ve merdiven aracıyla müdahale etti. Olay yerine gelen  yaşlı kadının yakınları büyük korku ve panik yaşadı. Gözyaşları içinde yaşlı kadına  sarılan torunu, "Ne olur ambulans" çağırın diye çevredekilerden yardım istedi. Çevredekiler kucağına aldıkları yaşlı kadını ambulansa kadar taşıdılar. Dumandan etkilene yaşlı kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.



Yangın itfaiyenin 1 saat süren çalışması söndürüldü. Yangında ahşap bina kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr