Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık görevini bırakmasına neden olan Pelikan dosyasının devamı iki gündür Milat gazetesinden Ufuk Coşkun’un yönetmenliğini yaptığı Regionpost adlı sitede yayınlanıyor. Fazıl Duygun imzalı yazıda, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “7 Nisan 2015’te, yani 7 Haziran 2015 milletvekilleri seçimi için aday listelerinin YSK’ya verileceği son gün olan bugün de, tam bir gaflet sergilediniz. Bülent Arınç ve İngiliz Gül’ü Gülizabeth’in ‘ya listeyi merak ettik, kimler varmış içerisinde’ bahanesiyle, Reis’in en az 180 adamını ya listeden çıkardınız veya yerlerini en alt sıralara attınız” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

‘Neo paralel’

Davutoğlu’nu ‘neo paralel’ bir iktidar ortağı olmakla suçlayan yazıda, “27 Ağustos 2014’te, Reis-i Cumhur’un tayiniyle, Ak Parti genel başkanı ve başbakanlığa getirildiniz. Getirilme amacınız, son başbakan, ilk Başkan yardımcısı olmanızdı; buna söz verdiniz” denildi. Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk bilek güreşinin, 22 Mart 2015’te, HDP ile Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan toplantıda yaşandığı ifade edilen yazıda şöyle denildi:

“Sizi oraya, sizden söz alarak ‘Bir başkan yardımcısı sıfatıyla getiren, halkın seçtiği tabii liderin, Reisi- Cumhur’un size teslim ettiği, 550 kişilik milletvekili adayları listesini’ kelimenin tam anlamıyla mahvettiniz. Tam da Cumhurbaşkanı’nın İran’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği günü sabah, size teslim edilen listeyi, FETÖ’nün Ak Parti iktidarındaki ‘İngiliz anahtarı vazifesi gören’ Bülent Arınç ve İngiliz Gül’ü Gülizabeth’in ‘ya listeyi merak ettik, kimler varmış içerisinde’ bahanesiyle, Reis’in en az 180 adamını ya listeden çıkardınız veya yerlerini en alt sıralara attınız.”

‘Zılgıt çekti’

Birbirini tanımayan 5 ayrı şehirdeki adaylara, gece AKP aday belirleme merkezinden telefonların gelerek, ‘hayırlı olsun listeye girdiniz’ dendiği belirtilerek “Ama ne olduysa, YSK’ya verilen listede bu isimlerin hiç birinin yer almadığı görüldü. Sonra işler ayyuka çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, listedeki bu tezgâhı öğrenir öğrenmez küplere bindi tabii, ayağının tozuyla geldiği Tahran’dan, size Beştepe Külliyesi’nde ağır bir zılgıt çekti.. siz, başta İngiliz Gül’ü Gülizabeth ve FETÖ’nün anahtarı Arınç ve çetesinin oyununa gelerek, liste rezaletini yaşatınca, 10 Nisan 2015’te ” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr