İsveç Yayıncılar Birliği’nin verdiği Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcimiz Erdem Gül layık görüldü. Ödüllerini almak üzere bugün İsveç'e giden Dündar ve Gül, salı günü Türkiye'ye dönecek.

GÜNLER ÖNCESİNDEN AÇIKLANDI

İsveç Yayıncılar Birliği 3 Mayıs'ta ödülün Dündar ve Gül'e verileceğini açıkladı. Yerli ve yabancı medya kuruluşları bu haberi manşetlerine taşıdı. Yandaş gazeteler ise Dündar ve Gül için 'kaçtı' iftirasını attı. 

AKIN ATALAY: HESABINI BORACAĞIZ 

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Akşam paçavrası, olmasını tutkuyla istediği sonucu yazmış. Daha çok beklersiniz! Bu iftiraların hesabını soracağız!" yazdı 

"GERÇEĞİN AÇIĞA ÇIKMASI İÇİN İNATLA ÇALIŞIYORLAR" 

İsveç Yayıncılar Birliği Başkanı Björn Hager kararı açıklarken şöyle konuşmuştu:

“Bu yıl Anna Politkovskaja anısına verilen ödülün sahipleri Can Dündar ve Erdem Gül olmuştur. Ömür boyu hapis tehdidi altında yargılanmalarına karşın gerçeklerin açığa çıkması için inatla çalışıyorlar. Onlara karşı açılan dava basın özgülüğünün çiğnenmesidir. Ayrıca Türkiye’de hükümetin ülkede düşünce özgürlüğünü kıstığının bir ifadesidir.”

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr