Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında 3-1 kazandıkları Amed Sportif Faaliyetler maçında görev verdiği oyuncuların istediklerini yerine getirdiğini ve turu geçtiklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Fenerbahçe kendi evinde Amed Sportif Faaliyetler’i 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, rakiplerinin maça motive şekilde çıktığını belirterek, "Sakatlıktan dönen, oyun temposuna ihtiyacı olan birçok oyuncuyu kullandık. Ciddiyetleri çok önemliydi. Ciddiydik ve turu hak ederek geçtik" dedi.

Yoğun bir temponun içinde olduklarını ifade eden Portekizli çalıştırıcı, "Lokomotiv Moskova ve Beşiktaş maçlarını geride bıraktık. Doğal olarak kadro yönetimini iyi yapmamız gerekiyordu. Bizi bekleyen zorlu Akhisar Belediyespor maçı var. Fikstürümüz sıkışık. Oyuncularımdan turu ilk yarıda bitirmelerini istedim. Hemen hemen böyle oldu. Çok maç var. Şu anda en önemli zorluğumuz mental yorgunluk. Her maçtan sonra hızlı şekilde konsantre olmamız lazım. Maç aralarını sadece dinlenerek geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

“KALECİLERE GÖREV DAĞILIMI YAPTIM!”

Kadrodaki kaleciler Volkan Demirel, Fabiano ve Ertuğrul Taşkıran'a görev verme şekliyle ilgili soruya ise Pereira, "Sezon başında üç kalecimle yaptığım toplantıda onlara güvendiğimi anlattım. Volkan'ın ligde, Fabiano'nun Avrupa'da ve Ertuğrul'un kupada oynayacağını ve onlara güvendiğimi söyledim. Beklentilerimi karşıladıklarını düşünüyorum. Hata yaptılar ama harika kurtarışlar da yaptılar. Onlara inanmama devam etmem için yetecek güveni verdiler" şeklinde cevap verdi.

"EN ÖNEMLİSİ LİG!"

Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Vitor Pereira, basın mensuplarının 3 kulvardan hangisinin daha önemli olduğuyla ilgili soruya ise Pereira, "Ligde üç kulvarda mücadele eden tek takımız. Her kulvarda zirvede yer alıyoruz" dedi.

Basın mensuplarının önceliğin hangi organizasyon olduğu yönündeki soruya ise Pereira, "Lig, Avrupa ve kupa. En önemlisi lig" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr