Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Sarı-Lacivertli takımın dün yaptığı antrenmandan sonra gündemdeki konularla ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Pereira, askeri darbe girişiminin takımda yarattığı etkiye değinerek, “Şu anda bu sabah gördüğüm, oyuncularım bu olaydan etkilenmişler. Sadece bizim takımımız değil, bizler değil tüm Türkiye bu olaydan etkilendi. Diğer takımlardaki oyuncuların da bu olaylardan etkilendiğini düşünüyorum. Genel olarak halkın etkilendiğini görüyorum. Tabii ki herkes durumdan dolayı endişeli. Ama umarım hızlı bir şekilde bu durum artık geride kalır ve hızlı bir şekilde çözülür. Çözülsün ki biz de sadece futbol düşünmeye devam edelim” dedi.

‘Lyon maçı önemliydi’

Yaşanan olaylardan dolayı iptal edilen Lyon maçıyla ilgili konuşan Pereira, “Monaco maçı öncesi bazı noktaları bir kez daha görebilecektik. Lyon maçı, oyuncularımızın vücutlarının yeni sezona iyice alışması, hazırlanması açısından da önem taşıyordu ama mümkün olmadı yaşanan olaylardan dolayı. Şimdi önümüzde Çek Cumhuriyeti seyahati var bizi bekleyen. Çek Cumhuriyeti’ne gidip geldikten sonra İstanbul’da bir maç daha yapmayı planlıyoruz. Tesislerimizde bu maçı ayarlamaya çalışacağız” diye konuştu.

‘Monaco güçlü bir takım’

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Fransız ekibi Monaco’yu değerlendiren Pereira, “İyi bir takım. Güçlü bir takımla karşılaşacağız. İyi çalışan ve ellerinde çok fazla sayıda seçenek olan bir takımla karşılaşacağız. Biz de iyi bir takımız. Az zamanımız olmasına rağmen inanıyorum ki o maç günü geldiğinde hazır olacağız. Cezalı oyuncularımız var ve birçok oyuncumuz geç katıldı sezon başı hazırlık döneminde aramıza. O yüzden alışılmışın dışında bir sezon başı dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Elimizde çok fazla çözüm yok. Özellikle bu ilk maçlar öncesinde. Ama bütün kadromuz tamamlandığında çok daha güçlü bir takım olacağız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr