Merida eyaletinde 8 Mayıs’taki gösterilerde yaralanan 32 yaşındaki Anderson Enrique Dugarte, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dugarte’nin ölümünü İçişleri Bakanlığı da doğruladı. Kafasından aldığı yara sonucu yaşamını yitiren Dugarte’nin ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Başkent Karakas’ta dün yapılan gösterilerde ise 27 yaşındaki protestocu Miguel Castillo’nun hayatını kaybettiği açıklandı. Bugün muhalefet Castillo için sokağa çıkacak.

Toplu taşıma aracına molotoflu saldırı

Tachira eyalet valisi José Vielma Mora, dün protestocuların molotof kokteylleriyle bir toplum taşıma aracına saldırdıklarını duyurdu. Venezuela Televizyonu'na konuşan Moda, saldırıda üç kişinin yaralandığını ve yaralılardan 61 yaşındaki  Lorenza Higuera'nın belden yukarısında ikinci dereceden yanıkların olduğunu söyledi.

Başkan Maduro, Latin America ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) üyesi 5 ülkeyi muhalefet ve hükümet arasında köprü olmaya çağırmıştı. Geçen ekim ayında Dominik Cumhuriyeti eski başkanı Leonel Fernández, Panama eski başkanı Martín Torrijos ve eski İspanya başbakanı José Luis Rodríguez Zapatero gibi isimlerin aracılığıyla başlayan görüşmelerden muhalefet çekilmiş, arabulucuların Ocak ayında yaptığı süreci yenileme önerisini de reddetmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr