Kim tarafından yazıldığı bilinmeyen ve gündeme ‘Pelikan Dosyası’ olarak giren iddialara ilişkin, Yeni Şafak Gazetesi’ne ait Gerçek Hayat Dergisi, ‘Pelikan Dosyası’na atıfta bulunarak, iktidara yakın, Kurtuluş Tayiz, Melih Altınok, Cemil Barlas, Haşmet Babaoğlu ve Hilal Kaplan’ın isimlerinin yer aldığı bir habere yer verdi.

Hilal Kaplan: Madem haindim niye bana 4 yıl yazdırdınız?

Türk siyasetinde Pelikan lekesi başlıklı  haberde şu ifadeye yer verildi:

Pelikan Dosyası’nı kim ne amaçla hazırladı? Yazının altında herhangi bir imza yer almıyor. Ancak internete kimler tarafından salındığına, kimlerin yazıyı geniş kitlelere ulaştırmak için birkaç gün boyunca mesai harcadığına, kimlerin yazıyı eleştirenlerle kavgaya giriştiğine, dahası bizzat yazıda kimlerin “övüldüğüne” baktığımızda özellikle şu beş isim çıkıyor karşımıza: Hilal Kaplan, Melih Altınok, Kurtuluş Tayiz, Cemil Barlas ve Haşmet Babaoğlu.

Hilal Kaplan üç gündür bu paylaşımları silmekle meşgul

MADEM HAİNDİM NİYE 4 YIL YAZDIRDINIZ?

Haberde ismi geçen Hilal Kaplan, kişisel sosyal medya hesabından verdiği yanıtta Gerçek Hayat Dergisi’nin iddialarına soru sorarak yanıt verdi. Yazdığı yazıların hainlik olarak nitelendirildiğini belirten Kaplan şöyle dedi:

1 - Madem o yazılar “hain”likti, ne diye YŞ (Yeni Şafak) beni Taraf’tan sonra yazar kadrosuna dahil etti ve 4 yıl yazmama izin verdi?

2- 1 Kasım seçimlerine 2 gün kala, paralel yapıdan Ali Bulaç’la bile kucaklaşmak için ilk sayfasını açan YŞ’ın Erdoğan’ı müstevlilere ve işbirlikçilerine karşı savunan isimlere savaş açmasını ne ile açıklayabiliriz?

3 – Biz “mahalle” dışından gelen kiracılarsak, neden Erdoğan’a otoriter diyen yazarla YŞ’ın baş köşesinde ev sahibi? Ki elbette olsunlar da, bu vaziyette bize parmak sallamanız ilkesizlik mi ahmaklık mı? Ona da siz karar verin!

Kaplan henüz "Pelikan Yalısı" haberimiz için ise bir yorum yapmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr