Hakkari'nin Şemdinli İlçesi 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli Tankçı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay, Aktütün Köyü Soğuktepe Üs Bölgesi'nde kullandığı tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada şehit düştü. Şehit Astsubay Gülünay için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören yapıldı. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları ve askerler katıldı.

Tören şehit Astsubay Gülünay'ın öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasıyla başladı. Törende şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tören sonrası Şehit Astsubay Gülünay'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, askerlerin omuzunda taşınarak uçağa bırakıldı. Şehit Gülünay daha sonra memleketi Ankara'ya gönderildi.

Bu arada Hakkari'nin Şemdinli İlçesi 34'üncü Hudut Tugayı 23'üncü Piyade Motorlu Alayı'nda görev sırasında intihar girişiminde bulunan ve 20 gündür Van Asker Hastanesi'nde tedavi görürken dün hayatını kaybeden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Nihat Topal da aynı uçakla Bursa'ya gönderildi.

ANKARA'YA ATANAN EMNİYET MÜDÜRÜ DE TÖRENE KATILDI

Van'da düzenlenen şehit törenine, İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Mahmut Karaaslan da katıldı. Törenden sonra kurum amirleri Karaaslan'ı tebrik ederek yeni görevinde başarı dileklerine bulundu. Karaaslan, burada Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasına ilişkin ise "Hepimize hayırlı olsun. Bir kaç güne kadar gideceğim" demekle yetindi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr