VAN'da PKK'lliler tarafından çarşamba gecesi PKK'li bomba yüklü araçla 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne düzenlediği, 1 polisle 2 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralananlardan polis memuru Muhammet Acar da tedavi gördüğü hastanede bugün şehit oldu.

Van'da iki gün önce PKK'li bomba yüklü araçla İskele Caddesi üzerindeki 2 Nisan Polis Merkezi ve Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin makam olarak kullandığı Polisevi'ne saldırı düzenledi. Saldırıda 27 yaşındaki polis memuru Hacı Ahmet Öztürk şehit olurken, 17 yaşındaki Faruk Tam ile 19 yaşındaki Dicle Idrak hayatını kaybetti ve 73 kişi de yaralandı.

Yaralılar arasında bulunan ve özel hastanede tedavi gören polis memuru Muhammet Acar da sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Polis Memuru Acar'ı dün Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ziyaret etmişti. Polis Muhammet Acar bu ziyarette Bakan Ala'dan memleketi Eskişehir'e tayin olmak istediğini söylemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr