Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bu çalışmalar neticesinde Ankara'da görevli iken haklarında meslekten ihraç kararı verilen 2  bayan şahısın,  ilimizde irtibat kurdukları şahıslar aracılığı ile illegal yollardan Yunanistan'a geçiş yapacakları ve Keşan İlçesi'nde bir otelde bekledikleri, akşam saatlerinde irtibatlı oldukları şahıslar tarafından otelden alınarak sınır bölgesine götürülerek illegal yollardan Yunanistan'a geçecekleri bilgisinin alınması üzerine F.D. ve B.E. isimli bayan şahıslar kaldıkları otelde takibe alınmıştır. Yapılan araştırmada her iki şahsın da Ankara'da çeşitli hastanelerde görevliyken meslekten ihraç edildiği tespit edilmiştir. Adı geçen şahıslar 20.45 sıralarında çantaları ile birlikte dışarı çıktıkları sırada gözaltına alınmışlardır" denildi.

PARALARLA YAKALANDILAR
Açıklamada, 2 kadının Yunanistan'a geçişlerini sağlayacak 2 kişinin de gözaltına alındığı belirtilerek, "Bu şahısların irtibatlı oldukları ve illegal yollardan Yunanistan'a geçişlerini sağlayacak olan şahısların gelebilecekleri değerlendirilerek otelde beklenilmeye devam edilmiş, saat 21.00 sıralarında iki erkek şahsın otele gelerek bu iki bayanı sorduklarının görülmesi üzerine şahıslar gözaltına alınmış, yapılan kimlik kontrollerinde şahısların M.B ve E.B oldukları tespit edilmiştir. 

Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalanan B.E'nin yapılan üst aramasında biri iptal edilmiş 2 pasaport, kredi kartları, sim kart, 4.985 ABD doları, 1.750 Euro, 110 TL para, çizgisiz kağıt üzerine İngilizce yazılmış (Türkiye'de 100 bin kişi işten atıldı-Türkiye'de durum çok karışık olduğu için güvenli bir ülke değil) yazılı not. F.D isimli şahsın yapılan üst aramasında ise birisi iptal edilmiş 2 pasaport 3.000 Euro, 35 TL, flash bellek, sim kart ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına haber verilerek şahıslar gözaltına alınmış ve tahkikata başlanılmıştır" denildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr