Olay, dün (çarşamba) saat 20.30 sıralarında, Hükümet Mahallesi'nde bulunan üç katlı evin çatı katında meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yeni Pazar Meslek Yüksek Okulu Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Büşra K. (22) ile arkadaşı Özlem D. (21), market alışverişi sonrası birlikte oturdukları eve döndü. Büşra K., montunu bırakmak için odasına girdiğinde eve pencereden girip ütü masasının altına saklanan bitişik binadan komşusu evli ve 1 çocuk babası Mehmet N.'yi fark etti. Kızın çığlık atması üzerine Mehmet N. iddiaya göre bıçakla saldırdı. Gürültüyü duyarak odaya koşan Özlem D., arkadaşını kurtarmak için tavla kutusunu Mehmet N.'nin kafasına vurdu. Özlem D.'yi de yaralayan Mehmet N., evden kaçıp, karanlıkta gözden kayboldu. Mehmet N.'yi kaçarken, öğrencilerin ev sahibi de gördü. Ev sahibi ve kızların ihbarı üzrine olay yerine sağlık ve polis ekipleri çağrıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçakla hafif yaralanan üniversiteli kızlar ambulansla, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki öğrencinin de hayati tehlikesi bulunmazken, Özlem D. tedavisinin ardından taburcu edildi.

YARALILARDAN BİRİ ŞEHİT KIZI
Olayın ardından başlatılan çalışmayla yakalanan saldırgan Mehmet N., gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen saldırganın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayda yaralanan Büşra K.'nın, 5 Aralık 2015 Tarihinde Cizre'de şehit düşen Uzman Çavuş Halil K.'nın kızı olduğu öğrenildi.

O ANLARI ANLATTI
O dehşet dolu anları anlatan öğrecilerden Özlem D., saldırganın yan binada oturduğu için çatıya çıkarak açık olan salon penceresinden girmiş olabileceğini belirterek, "Arkadaşımın çığlığını duyunca koştum. Arkadaşımı yere yatırmış bıçaklıyordu. Koşup elime aldığım tavlayla kafasına vurdum. Kaçarken de beni bıçakladı" dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Mehmet. N.'nin ne amaçla kız öğrencilerin evine girdiği açıklık kazanmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr