Trafik polisleri, geçen 12 Aralık Pazartesi günü saat 07.30 sıralarında Konya- Adana karayolunun 10'uncu kilometresinde yola saçılmış kıyafet ve eşyaları görünce şüphelenip durdu. Ardından yaptığı kontrolde şarampolde bir erkek cesedi buldu. Bunun üzerine olay yerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri çağrıldı. Yapılan inceleme ölen kişinin Selçuk Üniversitesi Taşkent Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Kerem Yılmaz'a ait olduğu ve bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Memleketi Şırnak'tan dönen Yılmaz'ın, saat 01.00 sıralarından yolcu otobüsünden inip, geceyi geçirmek istedi Başak Mahallesi'ndeki akrabalarının kendisini almaya gelmesi için yolun kenarında beklediği saptandı. Bunun üzerine polis Yılmaz'ın akrabasıyla temasa geçti. Akrabasının, ''Telefonda evi tarif ediyordum. Orada beklemesini söyledim. Bu sırada telefon kesildi. Gidip, inceği yere baktım, göremedim. Telefonuna ulaşamadım.'' dediği belirtildi.

TAMPON PARÇASINDAN SÜRÜCÜ YAKALANDI

Kerem Yılmaz'a çarpıp kaçan aracı bulmak için çalışma başlatan polis, olay yerinde bulduğu bir TIR'a ait beyaz renkli tampon parçasından iz sürdü. Polis, kaza yerinden Adana'ya kadar olan güzergahtaki beyaz renkli 15 TIR'ı birebir, geri kalanları da MOBESE kameralarından olmak üzere 300 yakın TIR'ı inceledi. Yaptığı araştırmada Pozantı İlçesi'ndeki sanayi sitesinde 01 P 3266 plakalı TIR'ın, ön kısmının hasarlı olduğu ve tamir edildiğini bilgisine ulaştı. Polis, tamir edilen TIR'ın sürücüsü Ahmet Vural, Pozantı İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı.

'ÇÖP POŞETİNE ÇARPTIĞIMI SANDIM'

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ahmet Vural, ''Seyir halindeyken bir cisme çarptım. Çöp poşetine çarptığımı sandım, o yüzden umursamadım. Sonra aracımın kırılan parçalarını taktırdım" diye ifade verdi. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Vural, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr