Yoğun kar yağışı altında sürdürülen umut nöbetinin 56. gününde sabah ilk nöbeti Esenlertime internet istesi sahibi Erdoğan Aksu ile yazar Hatice Eroğlu Akdoğan tuttu. Gazetecilerin baskı altında olduğunu belirten Aksu, “Doğruları, gerçekleri tarafsız bir şekilde topluma aktaran tüm gazeteciler baskı altındadır, sansür işletilmektedir, içeri alınmaktadır”dedi. Hatice Eroğlu Akdoğan da “Burada gazetecilik hakkı için nöbetteyiz. Bütün gazeteciler için nöbetteyiz. Hak gaspları devam ettikçe başka yerlerde de başka nöbetler devam edecek. Nitekim ediyorda. İnsanlar sağlık hakkı için nöbette. Diyarbakır’da doktorlar hastalarına bakmak için nöbette. Hakkımız için buradayız”diye konuştu.

Hepimiz tutsağız

Umut Nöbeti’ni öğleden sonra ise İstanbul Eczacı Odası (İEO) yöneticileri ve İEO Basın Yayın Komisyonu nöbeti devraldı. Eczacılar adına Can Dündar ve Erdem Gül’e hitaben yazdıkları mektubu okuyan Sibel Özkan Tarım,“ Çuvala sığamayan bir kötülüğün, hukuku çiğneyerek meşru sayılma telaşının bedelini ödüyoruz toplum olarak hep birlikte. Siz iki gazeteci bu mücadelenin en önündesiniz. Çok yakında biteceğine inandığımız bu tutsaklık sürecinde her an yanınızda olacağız.

Kutuplaşmanın beslediği bu sistemi değiştirmek için toplum olarak birbirimizi anlamaya çalışmanın en önemli hedefimiz olması gerektiğini düşünüyoruz.

Demokrasiye, adalete ve barışa çok ihtiyacımız var. Bizi üşüten aynı iklim, bizi duvarlar ayırmıyor, hepimiz üşüyoruz, hepimiz tutsağız. Bir gazeteci olarak işini yaptığı için ya da sadece düşüncesini açıkladığı için linç kampanyasına maruz kalan tüm dostlarımızın yanındayız... Özgürlüğünüz için, özgürlüğümüz için bugün nöbetteyiz.” Eczacıların nöbetine Erdem Gül’ün babası Ziya Gül de destek vererek duyarlılıkları için teşekkür etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr