Uluslararası PEN gazetemiz internet sitesi genel yayın yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanması ardından dayanışma çağrısında bulundu. 

''Uluslararası PEN olarak Cumhuriyet Gazetesi internet genel yayın yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanmasından derin bir endişe duyuyoruz. Güven'in tutuklanmasıyla Cumhuriyet'in hapiste duruşma bekleyen çalışanlarının sayısı 13'e çıktı. İnternet sitesinde yayınlanan bir savcının ölümü ile ilgili haberin başlığı sebebiyle 12 Mayıs'ta gözaltına alınan Güven, ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçlamasıyla tutuklandı. Güven'in Cumhuriyet'teki meslekdaşlarının davası için 24 Temmuz'a gün verildi. Uluslararası PEN, ifade özgürlüğü hakkını barışçıl bir şekilde kullandıkları için hapiste tutulan Oğuz Güven ve diğer Cumhuriyet çalışanlarının derhal ve şartsız olarak serbest bırakılması, gazetecilerin gözaltına alınmasının ve ifade özgürlüğüne geniş çaplı baskının durdurulması taleplerini Türk yetkililere iletin” ifadeleri kullanıldı.

PEN, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın adreslerini verdi. Gazetemizin adresine destek mesajları için yer verildi. Taleplerin kişilerin bulundukları ülkelerdeki Türkiye konsolosluklarına da iletilebileceği kaydedildi. Geri dönüş olduğu takdirde PEN ile paylaşılması istendi. 

       Kaynak: Cumhuriyet.com.tr