Havayolu seyyahatleri birçok insan için eğlenceli bir seyyehat türü olarak görülse de birçok insan için de bir o kadar sıkıcı bir ulaşım olabiliyor. Artık teknolojinin gelişmesi sayesinde uçak seyahatlerini keyifli ve rahat bir deneyime dönüştürmek mümkün olacak. Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Expo Havacılık Fuarı’nda kabin içi dekorasyonlar ve konforlu bir yolculuk için tasarlanan projeler havayolu ulaşımının geleceğini gözler önüne serdi.

Yeni kabin içi tasarımlarda ise yok yok; yataklar, kendini temizleyen tuvaletler, ince yolcu koltukları ve koltukların arkasında bulunan geniş tablet bilgisayarlar gibi birçok yeni ürünün tanıtımı yapıldı.

Daha radikal sistem

Kruze gemilerinden ilham alınarak tasarlanan yeni konseptlerde, insanları hiyerarşik bir şekilde aynı kabine tıkan koltuk dizaynları yerine, daha radikal bir sistem geliştiriliyor.

Yolcuların rahatı için tasarlanan kabin dekorasyonlarında, bar ve restoran kısmı bulunan bir bölüm de mevcut.

Ayrıca yeni tasarımda tek kişilik yataklı kabinler de bulunuyor. Son olarak, uçağın alt katında bulunan ‘First Spaces’ adı verilen tek ve çift kişilik olmak üzere altı geniş odası mevcut.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr