Programda Jess Molho, Funda Özkalyoncuoğlu ve Sena Keçeli Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' kitabının sinema filme uyarlanacağı haberini konuşmaya başladı.

Funda Özkalyoncuoğlu ve Sena Keçeli kitabın ABD'li dünyaca ünlü şarkıcı Madonna hakkında yazıldığını sanarak yorum yapmaya başladılar.

Kitabı okuduğunu iddia eden Funda Özkalyoncuoğlu 'kitabın uyarlanması Madonna üzerinden olacak' iddiasında bile bulundu.

Programın diğer sunucusu Jess Molho kitabın 1943 yılında yazıldığını söyleyerek durumu toparlamaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Keçeli ve Özkalyoncu 'Madonna o zaman var mıydı yaaa?' cümleleriyle konuşmaya devam etti.


 

Özkalyoncuoğlu açıklama yaptı: Cahilliğim işe yaradı

Skandal gafa imza atan Funda Özkalyoncuoğlu konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. "Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler" diyen Özkalyoncuoğlu'nun Hürriyet'e yaptığı açıklama şöyle:

"Ben konuyu yanlış yerden anlamışım. Ben "Kürk Mantolu Madonna" kitabını okuyalı belki 40 yıl olmuştur. Çok hatırlamıyorum. Bu cahilliğimin bu kadar olay olmasına çok şaşırdım ve kırıldım. Beni kimse savunmadı. Benim 39 yaşında ölen anneme bile küfür ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ben ne yapmışım, hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim. Ben tarihçi, edebiyatçı değilim. Bir magazin programında yorum yapıyorum. Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler."


Twitter'da gündem Kürk Mantolu Madonna

Programın ardından "Kürk Mantolu Madonna" Twitter'da gündem oldu. Trend Topic listesine giren başlık ile ilgili yüzlerce twet atıldı. İşte o tweetlerden bazıları:

Berna Laçin @bernalacin35
Türk Televizyonlarda seviye dibe vurunca ... Vah ki ne vah...

Ferhan Şensoy @ferhan_sensoy
bir kitabı okumamak ayıp değil, okumadığın kitap hakkında fikir sahibiymiş gibi davranmak ayıp

Mert Fırat @mert__firat
Ne desen boş... #KürkMantoluMadonna

Cem Davran @cdavran
#KürkMantoluMadonna "Faust dizi oluyormuş. Kim yazmış? Goethe yazmış. Niye, kağıt bulamamış mı?" bekliyorum yakınlarda.

Ömür Özdemir @ceriLevis
sabahattin ali'yi bilmeyenler ekranda cirit atarken, tv'lere işler sunan güzel beyinlere "bütçemiz kıçıtlı bijim" mıymıyı yapılıyor.. yazık.

Levent Üzümcü @LeventUzumcu
bence biz bu malzemeyle bugünlere kadar yine iyi gelmişiz.

Ferdi Carrefour @FerdiCarrefour
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku'da da Müzeyyen Senar'ı Erdal Beşikçioğlu canlandırmıştı ve sevmemiştim. kitap uyarlamaları kötü oluyor ya.

Şengül Hablemitoglu @s_hablemitoglu
Ne de olsa TV8 bir kültür kanalı değil şekerim. Çok da şey etmeyin, kültür deposu olmaya da gerek yok. Acun takılmaz böyle şeylere