Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul'da oylamalarıyla ilgili olarak CHP ve HDP'den gelen gizli oylamanın ihlaline dair eleştirilere cevap verdi.

"Gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak değil. Genel Kurul'da oylama gizli yapıldı" görüşünü savunan Bozdağ, "Oylamanın gizliği kuralına TBMM'de uyulmaktadır. CHP bunun aksini iddia ediyor ve kendini dedektif gibi görerek çalışıyor. Ben milletvekilliyim ve oyumun bilinmesi istiyorum" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"TBMM'de anayasa değişikliği teklifine ilişkin 3 oylama yapıldı. CHP oylamanın yanlış yapıldığına dair aykırılıklar olduğunu göstermeye çalışıyor. Gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak değil. Genel Kurul'da oylama gizli yapıldı. Oylamanın gizliği kuralına TBMM'de uyulmaktadır. Başkanlık Divanı bunu her aşamada söylüyor. CHP bunun aksini iddia ediyor ve kendini dedektif gibi görerek çalışıyor. Ben milletvekilliyim ve oyumun bilinmesi istiyorum. Bekir Bozdağ olarak Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesini doğru buluyorum ve oyumun evet olduğunu söylemek istiyorum.

"Tutuklu vekiller oy kullanacak mı?"

"Meclis görüşmelerine katılma ve mecliste oy kullanma hukuka uygunlukla doğrudan alakalı bir konu. Anayasa iç tüzük çok açık, kişinin oy kullanması için genel kurulda olması şart. Milletvekilleri vekaleten oy kullanamaz. Tutuklu bir vekilin oy kullanma hakkı yoktur. Anayasaya göre Meclis'te olan oy kullanır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr