Avrupa Birliği desteğiyle Bağımsız Gazetecilik Platformu P24’ün düzenlediği Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Gazetemiz çevre ve kent muhabiri Hazal Ocak, “Genç Gazeteci” kategorisinde ödüle layık görüldü. Törende AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, “Hapisteki gazetecilerin durumunu yakından takip ediyoruz. Davalarını da izleyeceğiz” diye konuştu.

İstanbul Taksim’deki Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ödül töreni, AB Türkiye Delegasyonu temsilcisi Gabriel Munuera Vinals’in konuşmasıyla başladı. Vinals, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerden bahsederek “Önümüzdeki yıl onların da olacağı geniş bir salonda ödül töreni hayal ediyorum” dedi.

Bağımsız jüri...

Profesör Arzu Kihtir’in başkanlığında Hasan Cemal, Tuğrul Eryılmaz, Fikret İlkiz ve Çiğdem Toker’den oluşan bağımsız jüri, birincilik ödülünü Antalya Körfez gazetesinde yayımlanan ve sokağa çıkma yasakları uygulanan illerden izlenimler ve röportajlar aktaran “Nusaybin’den Cizre’ye geleceği kuşatılan çocuklar” başlıklı haberiyle Müzeyyen Yüce’ye verdi. Yüce konuşmasında “Nusaybin ve Cizre’nin sokaklarında dolaşırken neden bu mesleğe başladığımı hatırladım” dedi.

İkincilik ödülü “Karaman’da 45 Öğrenciye Tecavüz” haberiyle BirGün gazetesi muhabiri Serbay Mansuroğlu’na gitti. Mansuroğlu “Çocukların daha güzel, daha özgür, daha adil bir ülkede yaşaması için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genç Gazeteci ödülü Ocak’a

İyi Araştırmacı Gazetecilik Ödülü Genç Gazeteci kategorisinde ise ödül, “Bir Orman İki Ülke” haberiyle gazetemiz muhabiri Hazal Ocak’a verildi. Bu ödül ilk kez çevre temalı bir habere veriliyor. Ocak, “Istranca Ormanları buzul çağını atlatan dünyanın en önemli ormanlarından. Bulgaristan’da yasayla korunurken bizde durum farklı. Bulgaristan’da ormana sigara izmariti atmanın bile ağır yaptırımları var. Biz ise Istranca Ormanlarını taşocaklarıyla, santrallarla anılır hale getirdik. Ödülü bu yüzden çok anlamlı buluyorum ve Istrancalar adına alıyorum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr