İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 10 Mart’ta basın açıklamasıyla ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirinin arkasında durduklarını açıklayan Yrd. Doç. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Muzaffer Kaya geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.

Çatışmalı bölgelerde akademik nöbet tutacaklarını kaydeden akademisyenler, ‘terör örgütü propagandası’yla suçlanmıştı.

Evrensel’den Mithat Fabian Sözmen’in haberine göre, üç günlük müşahade süresinin ardından cuma günü koğuşa alınması beklenen Esra Mungan için cezaevi idaresi “Tek kişilik koğuşta kalması uygun” kararı verdi.

Cezaevi yönetiminin kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ‘tek kişilik koğuş’un müvekkilinin tecrite alınması anlamına geldiğini söyleyen Mungan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu, Mungan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin kaldığı bölüme konulduğunu söyledi.

“Tamamen tecrit koşulları geçerli. Günde 1.5 saat havalandırma hakkı var yalnızca. Kimseyi görmüyor” diyen Eyüpoğlu, Mungan’ın ayda bir ziyaretçi hakkı olan hükümlülerin kaldığı bölümde tutulduğu için, tutukluların haftada bir görüşme hakkından yararlanıp yararlanamayacağının da belirsiz olduğunu söyledi.

Eyüboğlu, konu hakkındaki yasal başvuru ve itirazların yapıldığını ifade etti.

(Kaynak: Dİken)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr