Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’ın TEM’deki ifade işlemleri bitti. Erdoğan, ‘Örgüt propagandası yapmak’, ‘Örgüt üyesi olmak’ ve ‘Halkı kışkırtmak’ iddiasıyla suçlanıyor. Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) sosyal medya hesabından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bulunan Erdoğan'ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini duyurdu. 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskını ile 16 Ağustos’ta gözaltına alınan gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından, yazar Aslı Erdoğan’ın Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ndeki ifadesi bitti.

Erdoğan’a “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Halkı kışkırtmak” suçlamaları isnat edildi. Erdoğan’a, gazetede yazdığı yazılar soruldu.

Aslı Erdoğan’ın gözaltına alınmasına delil olarak, gazetedeki köşe yazıları ile gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olması gösterildi.

Erdoğan’ın 8 sayfa ifade verdiği dosyada “gizlilik” kararı bulunuyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

Halen gözaltında tutulan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya ile Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ise halen savcılığa getirilmezken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’den Esenler Polis Merkezi’ne götürüldü.

Polis baskınında gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi dün çıkarıldıkları savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Anne Erdoğan: Kızım yalnızım diyordu görüyorum ki yalnız değil

Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Erdoğan da, kızının eserlerinde naifliği gördüğünü belirterek, "Onun eserlerini okumayı çok seviyorum ve onunla gurur duyuyorum" dedi. Anne Erdoğan, "Aslı her şeyi bırakıp yazar oldu. Hep mazlumların yanında oldu. Çok cesur olarak yazılarını yazdı" ifadelerini kullandı. Ölüm oruçlarını ve Kürdistan'da yaşanan vahşetleri yazdığına dikkat çeken Anne Erdoğan, "Her zaman zoru seçti. Nerede ezilenler varsa onları yazıp, yanında oldu." diyerek kızı ile arasında geçen bir anıyı anlattı: "Bana yalnızım diyordu ama şimdi gördüm ki o hiçte yalnız değil."

 

 

(Kaynak: T24)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr