15 Temmuz darbe girişimi sonrası uluslararası basında Türkiye’nin durumu ve geleceği konusunda olumsuz bir görüş ağır basıyor. TÜ- SİAD da farklı ülkelerin en önemli ve saygın gazetelerine verdiği ilanlarla bu görüşü tersine çevirmeyi hedefliyor. Verilen ilanda Türk halkının demokrasiye bağlılığı ve Türk ekonomisinin direncinin altı çizildi. Önceki gün Fransız Le Monde ve İngiliz Financial Times’ta yayımlanan ilanlar, dün Amerikan Washington Post ve Alman The Frankfurter Allgemeine Zeitung sayfalarında yer aldı.

Demokrasiye vurgu

TÜSİAD’ın Le Monde’a verdiği ilan “Türkiye’de demokratik anayasal düzeni korumak” başlığı ile okuyuculara ulaştı. İlanda darbe girişiminin Türk halkının birlikteliği ve karşı koyması sayesinde engellendiğinin altı çizildi.

İlanda demokrasiye yapılacak müdahaleleri engellemenin en önemli yolunun demokratik standartları yükseltmek ve hukuk devletini güçlendirmek olduğu vurgulandı. 2005’te Avrupa Birliği ile üyelik sürecine başlayan Türkiye’nin her zaman bu yolda olduğunu ispatladığı ifade edilen yazıda “AB’nin demokrasi standartları ve katılım süreci Türkiye’de demokrasinin gelişiminin ve Türkiye’nin dünya genelindeki rekabet gücünün artmasında her zaman etkili olmuştur” denildi.

İlanda “Türkiye demokrasiye olan bağlılığını açıkça ispatlamıştır. Demokrasinin gücünü ve hukuk devletine olan bağlılığını güçlü bir şekilde sürdüreceğinden eminiz. TÜSİAD da bunun çok güçlü bir savunucusu kalacaktır” vurgusu yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr