(Fotoğraf: Muhsin Akgün- Hürriyet)

Dizi ve sinema oyuncusu Türkü Turan Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuştu. Genç oyuncunun Hakan Gence'ye verdiği röportaj şu şekilde:

Bir tweet’inizde “13 yaşımda İstiklal’de gezerken annem huzursuz olmazdı. Şimdi 31 yaşımdayım, artık ‘İstiklal’e gitme’ diyor” yazmışsınız. Özgürlükler konusunda geriye mi gidiyoruz?

- Kesinlikle. Ben 12 sene önce çok daha özgürdüm. Artık İstiklal’de mini etekle yürümek çok daha zor. Bunu deneyimlediğim için söylüyorum.

Bizi bu noktaya getiren ne?

- Eğitim sistemi. İnsanların aşırı muhafazakârlıklarının çok kıymetliymiş gibi gösterilmesi. Herkesin dinini çok ortada yaşayıp bununla reklam yapması. Aslında din ve ahlak içimizde olan bir şey. Siz ahlaklıysanız, başkalarının ahlakını sorgulamazsınız.


Günümüzde birçok oyuncu iş kaybetme korkusuyla fikirlerini söylemeye korkuyor. Yaratıcı insanların susmayı seçmesi ne kadar sağlıklı?

- Konuşmayan oyuncuların çoğunun aslında bir köşe yazısını açıp okuduğunu ya da gündemi takip ettiğini sanmıyorum. Fikir sahibi olmadıkları için de konuşamıyorlar. Bir de zaten para kaybetmekten o kadar çok korkuldu ki bu hale geldik. Kimse bir şey söylemiyor. Öyle olunca kötülük de her geçen gün büyüyor.

Bütün bu konuştuklarımızdan sonra günümüz Türkiye’sinde sizi en çok sinirlendiren şeyler neler?

- Sistem. Bir partiden bahsetmiyorum, toplu olarak siyasilerin düşünce biçimindeki yanlıştan bahsediyorum. Ben oy veriyorum ve hangi parti başta olursa olsun, hesap sormak gibi bir sorumluluğum var.

Röportajın devamını okumak için tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr