Global Connection organizasyonunda Antalya Maxx Royal Belek otelde düzenlenen Türkiye-Rusya Medya Forumu'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ve Rusya arasında kültür-sanat alanında ortak yapımlar için girişimlerde bulunacaklarını belirterek "Bakanlık olarak iki ülke alanında dizi, sinema gibi prodüksiyonlar için maddi, manevi desteğe hazırız. Rusya'da izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hadımköy'deki seti ve Topkapı Sarayı'nı kapsayan turlar düzenleyebiliriz" dedi.

60’tan fazla Rus gazetecinin katılmıyla gerçekleşen forumda, Rus ve Türk gazeteciler Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Bakan Nabi Avcı'ya sorular sordu.

RUS GAZETECİLERDEN 'MUHTEŞEM YÜZYIL' SORUSU

Rus gazeteciler, ekonomik ilişkilerin daha fazla nasıl geliştirileceği ve gayrimenkul alanlara vatandaşlık verilmesi, uzun süreli oturma izni verilmesi konularının dışında Türk dizilerine ilişkin çarpıcı sorular yöneltti.

Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizininin Rusya'da çok ilgi gördüğünü kaydeden Rus gazeteciler, dizinin çekildiği yerlere turlar düzenlenmesi, dizi oyuncularının Rusya'da ağırlanması ve iki ülkenin ortak film yapmaları konusunda herhangi bir çalışmanın olup olmadığına yönelik sorularını Bakan Nabi Avcı'ya ilettiler. Avcı, bu sorulara, "Bakanlık olarak iki ülke alanında dizi, sinema gibi prodüksiyonlar için maddi, manevi desteğe hazırız" diye yanıt verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr