İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi dün sabah bir patlamayla sarsıldı. Dün sabah 10:55’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamlığı yakınlarında gerçekleştirilen patlamada ölenlerden birinin canlı bomba olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı ise 37 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12’sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamada yaralanan yabancılardan 6’sı İsrail, 2’si İrlanda, 1’i Birleşik Arap Emirlikleri, 1’i İranlı, 1’i Alman, 1’inin İzlandalı olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplantının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı arayarak bilgi aldı.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 4 ölü, 20 yaralı var-FOTOĞRAFLAR

Patlama anını görgü tanıkları anlattı - VİDEO

 

En işlek cadde

Türkiye’nin en işlek caddesi İstiklal Caddesi’ndeki kaymakamlık binasının önünde dün saat 10:55’te patlama gerçekleşti. Canlı bombanın gerçekleştirdiği patlamanın etkisiyle, Balo Sokak çıkışı ile karşına denk gelen tarihi Atlas Pasajı arasında yer alan siviller hayatını kaybetti ve yaralandı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5’e yükseldi. Ölenlerden biri canlı bomba olduğu belirtilirken, saldırıda hastanede ölen kadının İsrail vatandaşı olduğu öğrenildi.

Patlamanın meydana geldiği alan güvenlik çemberi içine alındı. Polis ekipleri, yayaların caddeye girişine izin vermedi. Yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstiklal'deki patlama anından yeni görüntüler... Canlı bomba o mu? - VİDEO

Bakan yardımcısı geldi

Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısındaki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Ötüken ziyaret etti. Hastanede yaklaşık yarım saat kalan Ötüken çıkışta yaptığı açıklamada, “Yaralıların durumları çok şükür iyi. İyileşmelerini bekliyoruz. 7 yaralı var. 1 kişi taburcu, 1 kişi ise hayatını kaybetti” dedi. Ölen kişi hakkında bilgi veren Ötüken, “Hastaneye gelen yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen İsrail vatandaşı. İsmi ise Simha Demri dedi. Başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

İstiklal'deki patlama sonrası dehşet görüntüleri - VİDEO

12 yabancı uyruklu

Sağlık Bakanlığı, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kaymakamlık binası yakınlarında gerçekleştirilen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırısının ardından çeşitli hastanelerdeki yaralıların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 İsrail, 1 İzlandalı; Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 İsrail; Çapa Tıp Fakültesi’nde 1 Alman, 1 İsrail; Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Dubai, 1 İranlı ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 İrlandalı olmak üzere toplam 12 yabancı uyruklu yaralının bulunduğu bildirildi.

Patlamadan hemen sonrası görüntüler amatör kamerada - VİDEO


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr